Smile Design
Bonding
Laser Epilation
Lip filler
In our hospital, the Internal Medicine unit works in the diagnosis and treatment of non-surgical ...
The Child Health and Diseases unit is the department of our hospital that provides medical ...
The department that treats conditions such as functional disorders or losses caused by ...
Emergency service is of vital importance in cases that develop suddenly and pose a threat ...
Uzman hekimlerimiz tarafından muayene sonrası uygun bulunduğu takdirde aşağıdaki tıbbi raporlar adınıza verilebilmektedir.
Sağlık raporu, yaptığınız birçok resmi başvuruda karşınıza çıkabilecek bir belgedir. Sağlık raporu, sizin sağlıklı olduğunuzu kanıtlayan bir rapor olmanın yanı sıra rahatsızlığınızı veya rahatsızlıklarınızı belirleyen bir rapor da olabilir.
İşveren kurumların çalışanlarının sağlığını gözetmesi gerekmektedir. Bu sebeple İş Sağlığı ve Güvenliği yönetmeliklerine göre bir çalışan yeni işe girerken veya uzun bir süre izinde olduktan sonra çalışmaya geri dönerken sağlık raporu alması zorunlu tutulmuştur.
İşe giriş raporu işlerin risk grubu durumuna göre geçerlilik süreleri değişmektedir. İşyerleri risk faktörü olarak Sağlık Bakanlığı tarafından üç kategoriye ayrılmıştır ve işe giriş sağlık raporlarının geçerlilik süresi aşağıda belirtilmiştir:
Sürücü olur raporu olarak da bilinen ehliyet için sağlık raporu ilk defa ehliyet başvurusu yaparken, ehliyetinizi yenilerken veya sınıf eklerken ve ehliyetinizi kaybetiğiniz durumlarda gerekli olan bir evraktır.
2016 yılı itibariyle ehliyet sınıfları ve rapor alma şartları değişikliğe gitmiştir. Bu sebeple 1. grup sağlık raporları ve 2. grup sağlık raporları kavramları ortaya çıkmıştır.
İş göremezlik raporu, sigortalı bir çalışanın hastalanması, gebe kalması, iş kazası geçirmesi veya meslek hastalığına yakanması durumunda uzman doktor onayı ile almaları gereken bir rapordur. SGK tarafından iş göremezlik ödemesi alabilmek için hastaların iş göremezlik raporu alması zorunludur.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 3 farklı geçici iş göremezlik ödeneği bulunmaktadır. Bunlar işyerinde bir kaza geçirmek veya meslek hastalığına yakalanmak, hastalık veya rahatsızlık, ve kadınlar için gebelik ve doğum olarak sınıflandırılabilir.
Kronik hastalığı bulunan bireylerin düzenli ilaç kullanması gerekebilir. Tansiyon, şeker, kolesterol gibi sürekli ilaç kullanımı gerektiren bu hastalıkların tedavisinde doktorlar sürekli ilaç raporu verebilmektedir.
Hekimlerimizin gerçekleştireceği muayene ardından uygun görüldüğü takdirde sürekli ilaç raporunuzu alabilirsiniz. Bu rapor 3 aylık, 6 aylık veya 12 aylık olabilir.
Dişin kemik kısmında yer alan soket olarak adlandırılmış yuvasından, lokal anestezi ile çıkarılması işlemine diş çekimi adı verilir. Diş çekimleri, dişlerdeki çürüme, travma, dişin çeneye tam anlamıyla sığmaması gibi durumlara yönelik olarak yapılmaktadır. 20’lik yaş dişi, gömülü dişler, ağız içine yer darlığından dolayı sürememiş dişler gibi cerrahi müdahaleyi gerektiren operasyonlar da ortodontik destek kapsamında değerlendirildikten sonra diş çekimi kapsamına alınmaktadır.
Estetik diş hekimliğinin öncelikli hedefi olan gülüş tasarımı, kişinin yüzüne uyumlu hastanın kendini daha mutlu ve güvenli hissedeceği şekilde diş ve diş etine yönelik işlemleri kapsamaktadır. Hastanın yüz şekli ve gereksinimleri göz önüne alınarak yapılan bu uygulamalarda multidisipliner bir yaklaşım benimsenir.
Dişlerdeki küçük şekil bozukluklarını, hafif yamukluk, yan dişlerle aralarındaki küçük boşlukları kapatmak için kullanılan tekniğe bonding denir. Bazen kompozit yapıştırma veya diş yapıştırma olarak da adlandırılan bonding işlemi, gülüşünüzü güzelleştirmek için kullanılan bir kozmetik diş hekimliği tedavisidir.
Lazer tedavisi, bir çok farklı dental problemi tedavi etmek için lazerlerin kullanıldığı tedavi yöntemidir. Dental lazerler, son yıllarda diş hekimliğinde kullanılan en önemli cihazlardır.
Lazer diş hekimliği için kullanılan iki ana prosedür türü sert doku ve yumuşak doku işlemleridir. Sert doku dişleri, yumuşak doku ise diş etlerini ifade etmektedir.
Kanal tedavisi, iltihaplanmış veya apseli bir dişin neden olduğu ağrıyı hafifleten bir diş tedavi işlemidir. Kök kanalı işlemi sırasında iltihaplı pulpa çıkarılır. Daha sonra dişin içindeki yüzeyler temizlenir ve dezenfekte edilir . Bir çürük uzun süre tedavi edilmeden bırakıldığında ağız bakterileri dişinizin içindeki pulpada fazla miktarda oluşur. Kanal tedavisi de bu durumlarda sıklıkla uygulanır.
Tıbbi ismi Servikal Disk Hernisi olan boyun fıtığı, omurlar arasında yastık görevi gören disklerin , yırtılması ya da kayması sonucu omuriliğe veya omurilikten ayrılan sinirlere baskı yapmasıdır.
Bu baskı sonucu sinir sıkışarak ağrı ve hareket kısıtlılığına sebep olur.
Beş omur ve omurlar arası diskler ile birlikte sakrum (sağrı kemiği) üzerinde yerleşen bel bölgesi, omurganın boyundan sonraki en hareketli bölgesidir. Beldeki hareketin büyük çoğunluğunu 4. ve 5. bel omurları ile 5. bel omuru ile sakrum kemiği arasındaki eklemler oluşturur. Omurlar arasındaki diskler içi jelatinimsi kıvamlı bir sıvı dış kısmı ise fibrotik bantlardan oluşan liflerden oluşur.
Kas ağrıları, adale ağrıları, yaralanmalar, sinir problemleri, bel ağrıları, boyun ağrıları ve baş ağrıları gibi birçok sağlık sorununa yardımcı olur. Medikal masajın amacı, kasları gevşetmek, kan dolaşımını artırmak, vücudun doğal iyileşme sürecini hızlandırmak ve ağrıları azaltmaktır. Bu masaj türü, diğer masaj türlerinden farklı olarak, özel teknikler kullanarak belirli bir bölgeye odaklanır ve bölgesel ağrıların tedavisinde etkilidir.
The advantage of transportation from the airport to the clinic by private vehicle.
Our expert translators will be with you every step of the way.
We organize your travel and hotel reservations by offering you the most suitable options.
We offer the best and comprehensive treatment plans.
All of our services are backed by our 100% satisfaction guarantee.
+90 (212) 597 38 26
Editor: Mertcan İŞKAR –
+90 (212) 597 38 26
Last update : 16.04.2024